Pages

REZEKI

Click for more

Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

13

Wednesday, February 18, 2015

SULTAN MELAKA DIIKTIRAF MAHKAMAH ANTARABANGSA?



Seorang individu yang mendakwa dirinya Sultan Melaka berjaya mendapat pengiktirafan daripada Mahkamah Agong Antarabangsa (ICJ) mengenai tuntutannya menduduki takhta raja di negeri Hang Tuah itu.

Dalam satu kenyataannya hari ini, individu yang mahu dirinya digelar Duli Yang Maha Mulia Tuanku Raja Noor Jan Shah Ibni Almarhum Yam Raja Tuah itu memaparkan surat daripada mahkamah tersebut di laman Facebooknya.

Dalam statusnya menyebut;
- See more at: http://pahang-ku.blogspot.com/2015/02/sultan-melaka-diiktiraf-mahkamah.html#sthash.UtZo4Xk1.dpuf

Saturday, February 7, 2015

Rahsia Peribadi Sang Juara Maharaja Lawak Mega 2014 ZERO



Juara maharaja lawak mega 2014 dimenangi oleh

1 zero
2 sepahtu
3 nabil
4 shiro
5 bocey


Berikut adalah kenapa zero menang pada kali ini terdapat 11 fakta.

- 11 fakta kumpulan zero yang mungkin anda tidak tahu.        
1. Mereka sudah ketiadaan bapa dan tanggungjawab ketua keluarga, dipikul 3 beradik ini


       
2. Pekerjaan mereka bertiga sebelum bergelar pelawak ialah nelayan dan buruh kasar        


3. Arwah bapa mereka cacat penglihatan namun dapat membesarkan mereka – perkara ini sekaligus membakar semangat mereka untuk mengubah nasib keluarga        

4. Syaiful berhenti belajar ketika Tingkatan Satu sahaja bagi membantu menyara kehidupan keluarga        


5. Ketiga beradik ini mahir dalam ilmu mempertahankan diri iaitu Silat Gerak Kilat sejak dari kecil – diajar oleh bapa mereka        

6. Daripada silat itu juga, mereka handal melakukan aksi akrobatik        


7. Mereka mengakui bergaduh ketika mengeluarkan idea untuk dipersembahkan di pentas MLM demi mendapatkan idea yang terbaik        


8. Syaiful, Kadir, Kunal berasal daripada suku kaum Bajau Simunul        


9. Nama kumpulan Zero itu dicerminkan melalui kehidupan mereka yang disifatkan serba kosong        


10. Syaiful yang juga terkenal dengan nama gelaran Melati akan menamatkan zaman bujang pada pertengahan Februari ini.  

    
11. Mereka mahu gunakan wang kemenangan untuk bawa orang tua menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah jadi siapakah juara di hati anda. Sedih jga dgr .  

Sunday, February 1, 2015

Beruang Matahari


Sumber viralmalaya
HANTU


Kisah haiwan ganjil dan ganas tapi dalam keadaan sakit di Sarawak menjadi Viral. 


ada yang cakap ni macam anjing KURAP...





dan ada pulak yang melewak (maharaja lewak) yg ni gollum "load of the ring"





yang last sekali tak boleh handel cakap ni gambar nenek ko.. ermmm mcm2 lah 




dah lah oii jgn bergaduh nenek tu lah nenek ni lah.. cool down yang sebenarnay itu adalah haiwan beruang matahari (sun bear)

sun bear??? klu sun bear tu selalu gak tengok dkt mydin pon ada. hehehe



hahah ni gambar sebenar beruang matahari tu...



Tuesday, January 27, 2015

Rahsia besar dan Tips Aircond kereta boleh jadi sejuk





Alhamdullillah... akhirnya kereta wira aku aircond kembali sejuk ke tahap gaban.. selama ni aku taktau apa puncanya... betolkan ini.. itu.. pon tetap tak sejuk2.

Terima kasih uncle kerana bagi tau aku rahsia besar yg korg pon taksangka knp aircond boleh jadi sejuk... ni adalah rahsia pernigaan org2 cina. Dan aku rasa korg takpayah berbelnja besar tuk dptkn aircond yg sejuk. Sebenarnya kos zero je. Sesen pon takpyh kelurkan duit.

Citernya gini semasa aku hantar kereta g servis aircond. Ada dua org mekanik ni, satu di bahgian enjin depan satu duduk dlm kereta aku si uncle. Bukan main lama diorg test aircond. Mereka buat2 isi gas.. padahal gas aku baru jer isi. Bgi aku yg penting aircond aku sejuk. Lntak diorg nk buat apa..



Secara tak sengaja aku ternmpk uncle yg dkt dalam tu tekan satu button duk adjust2 (mesti korg terpikirbutton aircon kn. Bukan tu aku pon tahu)



.. dgn tiba2 dlm beberapa saat dia kata dah ok... aku pon pelik lah.. aku g tengok mak oiii aircond aku dah kembali sejuk....

Aku tanya uncle tu apa sudah terjadi...
Uncle tu pon beritahu aku dan dia suh rahsia benda ni...

Sambungan disini


Uncle tu cakap jgn bagi tau pada sesiapa pun benda ni.....

yaaa uncle apa dia saya dh nk blik ni... blom mkan tgh ari lagi sudah lapar.. apa dia uncle?.. aku pon tnya blik pda uncle



Sebenarnya you tak betol kan satu ni ha.. timer. Timing dia lari...



Apa timer? Biar btol uncle mana ada timer dlm aircond ni..



Apalgi uncle tu pon tunjuk kan pd aku apa yg dia adjust tadi...



Ni haaa. Lu punya time salah... 12.30pm kan...septot nya tengah2 ari macam gini you tukar time jadi A.M. bukan P.M.... barulah sejuk. mlm bru pkai pm.. sebab a.m kan pagi cuaca pun sejuk...he3



Kurang ajar uncle.. panggg... arwah uncle tu....

Haaaahaaaahaaa... terkena korang

Monday, January 19, 2015

Jom Boikot Lagu AJL untuk next year #AJL30 #Boikotajl30

jom ramai2 boikot ajl30 dngan hashtag #boikotajl30

antara komen2 negatif yg aku copy paste, mby juri akan kati rakyat malaysia ni tak mahir lah tak arif lah bla. bajek dia yg arif jer. pekak kot. jom baca komen2









Senarai Finalis Anugerah Juara Lagu AJL 29


Senarai Finalis Anugerah Juara Lagu AJL 29

Senarai Finalis Anugerah Juara Lagu AJL 29
Joe Flizzow dan Sonaone – Apa Khabar
Hazama – Malaikat
Yuna – Lelaki
Alyah – Sesal Separuh Nyawa
Bunkface dan Amy Search – Rentak Laguku
Hafiz – Matahari
Dato Hattan dan Waris – Gadis Jolobu
Indah Ruhaila – Percayalah
Stacy – Gilalah
Mojo – Romancinta
Dayang Nurfaizah – Di Pintu Syurga
Shila Amzah – Masih Aku Cinta