Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Rabu, 29 Jun 2011

BOSS SENGAL



Ni kisah satu org makhluk yg dilantik
menggantikan bos asal sebuah kompani besar.


Disebabkan masalah pekerja2
yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar
mereka sikit firstday dia kat kompani tu.







  

So, sape2 yg dia nampak paling
pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak
seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding. 
 
“Yg berbaju biru
tu!!!!” dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang
kepada lelaki berkenaan.


“Bape gaji awak?” dia bertanya dgn nada yg agak
keras







“Dalam RM800″ pekerja tu
menjawap
 
Bos tu menjawap, “Nah amik ni Rm800,
BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN”


Pekerja tu amik
duit tu, lalu terus blah camtu jek.


Bos tadi memandang kesemua pekerja2
nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!


Merasakan
pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas. Sebelum bos itu
masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,
”Mamat tadi tu kerja department mana?”


Jawap si pekerja,”Owh, dia tu
anto pizza”.

Tiada ulasan: