Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Selasa, 21 Jun 2011

TUTORIAL : CARA OPEN NEW TAB AND CARA NAK TAMBAH TRAFIK

A 
sebelum kutooo mengajar jgn garuk2 kepala tu tanda nya ko orang ada kutu.. ha3

La ni kutooobamboo nak ajar korang macam mana caranya JIKA link kita di click akan bukan di new Tab baru... ehhhh... benda ni penting tau sebab BENDA NI akan tambahkan trafik n tak yah lah susah nk undo2.. lama2 org yg kunjung akan malas nk dtg kat blog ko org.. (kutooobamboo pun sama lah sblum ni)

CARA2 NYA CUKUP MUDAH N SIMPLE



1. pergi di DESIGN
2. pilih EDIT HTML
3.click Expand Widget Templates
3. dengan guna CTRL+F cari kode   <head>
4. dan masukkan kode <base target='_blank'/> dibawahnya
5. save dan siap.
tengok contoh link kutoo ni tuk bukti  <SINI> atau g mana2 entry kutooobamboo 

atau pun ko org g link mereka yag telah dpt Pingat Perak dlm contest kutooobamboo

MENARIK (Perak)



7 ulasan:

syoknya berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ada guna sebelum ni,,,best..

tapi ramai komplen bila klik older page ..terbukak page lagi..

Hans berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yu[s
simple jer
:-)
senang2

Juvana Episod 9

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TAU PUN... TAP BTUL GAK CKP SYOKNYA TU.... TAK PER TRY DULU...

ku-cit berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy tak nak try dulu...sy nak try skrg...bole tak???

alif haris berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tengs bro :)

CikAizA berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahha... sy suka... tq... love it

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tp, untuk comment kutoobamboo settingkan pop window, nti nk comment dia keluar mcm ni... hu3