Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Sabtu, 20 Ogos 2011

Hari Raya Pertama Wayang @ Menziarahi saudara?


Salam Ramadhan.. pagi2 kutooo bangun dari tido terus tengok TV9, ader artis jemputan nya ialah Zizan. so kutooo layan jerlh nk tgk aper topik ari ni... ohh Zizan nak promote citer "Hantu Bonceng" huhu macm best jer... ingat kan citer tu dah kuar Wayang "kutooo tak pernah ambil port ttg citer2 dkt wayang ni, bli CD lagi jimat... tp masaalah nya aper yer? ok masaalah nya ialah citer ni kuar pada awal Syawal. "hari Raya pertama" emm... dipikir2 kan bukan citer ni jer yg dikuarkan pada Hari Raya Pertama, sebelum2 nni pun banyak. Tiap2 kali rayer jer mest ader citer baru...



Masaalah nya kutooo belum citer lagi kan. Kenapa lah sering di keluarkan Movie pada hari tersebut, kan hari tersebut di Harus kan pergi menziarahi sanak saudara, klu tak ader sanak saudara g ah umah mmbr, klu tak der gak g lah umah2 kebajikan lawat diorg, happy kan hati yg kurang bernasib baik.
tu lah dkt Malaysia ni dh tiru2 negara barat, tiap2 kali perayaan mesti nak kuar Movie. aper motif nya "keuntungn lah BRO..."
                

so lama2 semangat nk  menziarahi tu akan hilang, org berpusu2 ker Pangung Wayang nk tgk citer. cuba klu citer tu best atau meletup mesti pemint2 tak melepas kn. tak meriah lah Raya.

Sebelum tu lawat lah blog kutooo lagi satu kesian dia CERITA HARIAN

p/s: tolong lah jangan terlalu memikirkan keuntung pikirlah masa depan generasi kita.. 

gambar2 sumber dari google

9 ulasan:

Mish Apple berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul tu betul !

Norashiqin Kamaruzaman berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huhuhu...betol tu...lg2 yang tade kg. mesti diorng pg tengok wayang...
=)


jom tengok nasib org berkening tebal lak
http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/08/doodle-4-kesian-la-kat-kami.html

ku-cit berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tg wayang tak, pegi ziarah pon tak...
dok rumah jer sambil layan org yg dtg umh...heheh

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tak per ader lagi 1 choice g umah kebajikn...

May Maisarah berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ziarah sedara-mara!!!!!
wayang, kalau tak hari raye pon boleh tgk..

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wa bgs2 org mcm nilah yg bagus... hu3

miZz_nizZ berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ziarah mnziarah kt wayang jwbnye!haha

fiqasaiful berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

better ziarah sanak saudara ye

http://fiqasaiful.blogspot.com

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yup2 setuju, nnti rugi lah film malaysia tak dpt ranting, klu semua g ziara-mziarhi.. hu3