Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Ahad, 11 September 2011

Keindahan Batu Pahat, Johor.

Assalamualaikum...

Kenapa yerk tiba2 kutooo menceritakan Batu Pahat, Johor? ini kerana pada tahun ini Batu Pahat (B.P) telah dipilih sebagai tuan rumah peringkat Negeri Johor untuk Sambutan Hari Ke-Merdekaan ke-54, tahun 2011. Sebagai wakil satff tuk buat pebarisan. Selama 3hari kutooo berkampung disini (lama gak yerk). ni adalah kerana untuk persiapan supaya berjalan dengan lancar.

Dikesempatan ni juga kutooo tak meleps kan peluang ini untuk mengenali Batu Pahat itu sendiri bersama2 rakan yg lain. Nasib baiklh salah sorg dari mmbr kutooo ni org BP. dialh yg membawa kutooo n geng merayap seleps sesi rehearsal. mmber kutooo ckap dkt BP ni tak banyak tmpt menarik tetapi makanan yg sedap banyak. ape lagi kutooo cadangkan tuk kita pergi ketmpt2 mkanan yg paling popular tu, sepanjang berada di BP.

Ok citer pasal BP balik. Tahu tak asal usul  Batu Pahat?  <<sejarah batu pahat>> click link jerlah mls nak tulis.. takut salah fakta.. disini juga banyak shopping mall bary dibuka, IPTA, IPT, Kilang Besar (Sharp

balik dari rehearsal trus kutooo g tmpt batu itu di pahat (telaga) di Pantai Minyak Beku..

ohhh begini rupanya telaga yg dipahat tu...



atas ni bukan gambar kutooo tp mmbr yg join dlm perbarisan dia ada blog juga,  AKBA n  muka mmbr lagi satu ada di blog ini MIALIANA  sempena Kemerdekaan

Lupa pulak nak tulis, Batu pahat juga sekarang semakin membangun dan banyak juga IPTA dan IPT disini. harap2 dpat lah status bandaraya.emmm kutooo pu pelik apa yer sumber utama Batu Pahat sehingga mereka maju dengan secepat ini?

dan hari seterusnya kutooo berpelung makan makanan yg popular pelik2 diantaranya
Bubur ayam
Kerang Goreng Di Senggarang
Sup tahu + Nasik Lemak bdepan dgn Wet Word BP
dan makanan yag tak sempat pergi disebab kan masa yg pendek.
Asam pedas
Nasik beriani Gam BP
Mee racun
Di bawah ini gambar semasa Perbarisan Hari Merdeka di Batu Pahat.


Abg2 Polis 

Sempat lg ambil pic cik Jururawat
ini antara maskot paling popular setiap kali mereka berjalan ada saja org mahu mengambil gambar. samada kanak-kanak mahupun yg dewasa. Tp dipahamkan maskot Nanas ni hanya hendak menujuk cik jururawat, mana tak nya semua cun2. hu3 (kesempatan lah tu)
Maskot nanas da harimau
cuba korag teka Nanas tu jantan ke betina? macam mana nak tau yer? hu3 klu harimau dah comfirm Harimau jantan. betina lain skit bentuk nya.
Rinau ni mesti geram, rasa macam nak makn2 jer nanas tu
comel tak. hu3. Boleh tahan ker perot Harimau itu, jaga-jaga Nanas Harimau tu bukan nya baik sangat, nanti dia lapar ko lah dia makan dulu. hu3.
Gambar di belakang si Harimau

8 ulasan:

Farhan Hanif berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

org yg mmg duk BP mcm saya pon x sempat nak pegi...hehehe

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

simpang tuk masuk jer hampir 10km. hu2, jauh gak prjalann

khairul berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sy blom berkesempatan nk dtg johor lagi

Cik Domo berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergh! cam best!

ku-cit berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

maskot kotooo tak masuk perbarisan ker???

Mia Liana berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cute nya maskot...

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

rugi tak dtg sana..

Cik E berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehehe...best kan time tu..nmpk tak cik e hari tu...hahah..promote gile kan..=)