Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Selasa, 20 September 2011

Setuju atau Tidak Bendera Malaysia di tukar?

Sumber Google
Baru-baru ini negara digemparkan dengan isu pembangkang mahu menukar bendera Malaysia. Kenapa sampai hendak di tukar? Apa salah bendera ini? klu nak berpolitik agak2 ar... Cubalah fikir brp kos yg akan di tanggung apabila bendera ni ditukar... confirm bangunan2, rakyat, sekolah2, agensi2 kerajaan dan NGO pun terlibat sama... dah nk kena tukar bendera... dan efek di mata dunia tentang Malaysia. 


Ada pulak tu orang Malaysia sendiri pergi ke luar negara mengutuk Malaysia sedangkan dia bercita2 nak memerintah negara? emm pelik kan? kutuk Malaysia. lps tu rebut2 nak ambil Putrajaya... kan sebelum ni dia dah burukan nama Malaysia... confirmlah mereka yg pernah dengar citer2 tu tak nak melabur mahupun mnjejaki negara Malaysia ini.. kan dah rugi...


Ini Buktinya. Betul lah Pembngkang nak tukar. mereka yang kata sendiri
click untuk lebih besar
Rilex arr bendera ni tak salah, jangan hanya kerana Kerajaan sekarang segala2 nya nak ditukar.. Sejarah negara pun nk tukar? Status Negara Islam pun nak tukar, depa cakap Malaysia ni Negara Islam ke? Walau tak perfeck Malaysia sebagai Negara Islam sekurang2 nya kita bebas melakukan aktiviti agama Islam itu sendiri dan diperintah oleh orng Islam tanpa belakang nya ada ornag bukan Islam. cuba korang fikir sebahagian negara2 Islam lain adakah mereka seperti kita? cuma kita tak ada sistem hukuman Hudud jer.. opsss dah melalut jauh pulak...

tengok gambar dibawah ini...



Sumber Google


Inilah orang Malaysia yang bakar Bendera Malaysia... hanya kerana pahaman berpolitik sahaja... bendera pulak jadi mangsa.. ini belum lagi mereka memerintah negara kelak... macam2 mahu digubal dan diubah... mereka tak sedarker? perkarai in dah berlaku pada bangsa kita terutamanya umat Islam di negara jiran selatan kita? diracuni fikiran dengan halus sekali.. ni macam sekaranglah dekat Malaysia. depa tak tau fikiran mereka diperangai hanya disebalik ideology politik semata2. Fikir2 kan lah mana yang betul dan yang salah.. kelak negara tergadai dgn isu2 yang remeh tapi memberi kesan mendalam pada negara.

p/s: ni kalu nak share dibenarkan tapi jangan lupa letak link kutooo, salah dari segi undang2 copy paste hak orang tanpa letak sumber.. 

6 ulasan:

ku-cit berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh...mcm dgr cramah politik plak

MiloNescafe berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha ni lah akibat terlalu menonton tv 3 suku jadi otak pon bersuku.
pembangkang tak depun nak tukar bendera. tu lah lain kali banyakkan baca berbagai blog.

Myera Nyera berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha. gelak. nak tukar bendera macam mana pulak? perlu ke masalahnya? apesal malaysia ni tak habis habis dengan isu politik? (geleng-geleng kepala)

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://ericoanaci86.blogspot.com/2011/09/sumber-kutooobamboo-sumber-google-baru.html

khairul berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

politik punya hal lah ni...no komen

Mia Liana berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takkkk setuju.... heheheh