Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Selasa, 20 Disember 2011

Bagaimana blog kutooobamboo kena Hack

Hampir seminggu blog kutooo diserng Si Hacker.. sampai kutooo rasa career kutooo sebagai Blogger akan berakhir tak lama lagi... tp alhamdullilah atas bantuan GILAMODIFIED dan rakan2 yang comen dalam entry beliau, dptlah kutooo mencuba step2 yg harus dibuat..

Klick untuk besar

Antara comen entry yg menolong kutooobamboo. tq

Selepas apa yg Adam Fikri jelaskan kutooo pun follw...  and akhirnya diatas tunjuk ajar tu kutooo dpt msj dri si Hacker ini antara nya kenapa beliau hack blog kutooo adalah...


Post entry yg di hantar:
Why i am doing this?
coz i care with ur belogsipot
why?
Coz i dont want another person take over n fully deface ur belogsipot
lol
Ok admin, i know rite now u are using a weak passwor for your email acc
Dont put the same password for all ur acc,
E.g 
Fb pass ur put = 123456
Yahoo pass = abcdef
Gmail pass = 123abc
Ok now take a minute, and think,
if ur enemy guesing ur email password
and they successful login to ur email acc
then they take ur personal information,ur secret or whateava
which is personal for u, and they publish to public..
what will happen? 
OMG!! 
I hope ur understand what i mean..
lol

Ni masej nya:
ok anda login ke blogger.com
pastuh anda pegi kat dashboard
then anda pegi bahagian template..
ok kat sini ada 3 " | Edit HTML | Pick Classic Template | Customise Design | pastu edit html tu ignore jek, tekan pick classic template, ort customise design.. tq - b3nt3n -


BACA SEBAB-SEBAB BLOG INI DI HACK!!!

Setelah selesai masalah diatas tu tiba2 kutooo teringat satu perkara yg menyebab kan kenapa mereka ini boleh hack kutooo.. citer dia gini suatu masa kutooo log in Facebook ada link web di wall kutooo so tanpa ragu-ragu kutooo pun click dan open new tab dan dapati dihalaman itu 100% macam halaman sign in facebook..

Tolong klick ini kerana ia benar2 penting!!!!

apalagi kutooo masukkan lah email dan passwod FB kutooo tiba2 tab itu closed secara automatik semasa kita klick log in...kutooo buat2 tak tau... ingat FB adaproblem ker.. rupanya INI ADALAH TEKTIK HAKER TUK CURI KITA PUNYA EMAIL DAN PASSWD FB..

KEPADA SI PEMBACA SILA SHARE CITER INI TUK SEMUA..

10 ulasan:

syaiful berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku pon pena kne hack klu ko na tau,firstly password aku berubah,n then aku tukar password lebih kuat,2nd time blog aku kene down system,password x bruba,tapi blog aku abis ilang interface,penat woo na bekap balik sume template

Nurul ain berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perlukan password yang lebih strong lagi... nasib baik diorang pulangkan balik kan
*****nurulainyassin.blogspot.com

khairul berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

syukur Alhamdulillah..ini menjadi pengajaran buat kita semua...reason yg si hacker tu bgi sama mcm saya kena dulu..pasword kita sgt lemah ..kita belajar dr kesilapan ..keep on blogging bro..don give up

ku-cit berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

patutla da lama tak update...

Jo Qusary berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nasib baik dpt blog balik...

Maziyyah Ahmad Lutfi berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

- b3nt3n -

buahaahaha nice kutoo owner, dengan ini dapat bantu blogger dari wat silap lagi, ingt, b3nt3n buat bukan suka2 tp kesian tgok blogger datang masok group merayu2 mintak blog dia yg dah kono bobol oleh org lain, siap kene ubah password email, ahaha apeee pon tak boleh, pasal code template yg hilang tue, sory la, -b3nt3n- lupe nk backup..kah kah kah :p

k bye
salam.

Polskahackrew berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh encik benten guna kaedah phishing .. nice share bro.. blh dijadikan panduan.. thanks

Jo Qusary berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Walaupun begitu... niat baik mana sekali pun tak menghalalkan cara hacker utk hack blog org sesuka hati...

http://citerjo.blogspot.com/2011/12/niat-tak-menghalalkan-cara.html

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala no hal punya...

Afzainizam berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seriusss memang kerja-kerja hackes ni licik betol....

kena ambil pengajaran kat sini.... risau gak kalau terjadi....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
overhaul motorsikal