Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Jumaat, 26 Ogos 2011

GOOGLE TRANSLET PLS ALERT!!!!

ni yang kutooo hangit ni tentang google translate. harap2 Goole Malaysia alert ttg ayat ni.. tak tau lah kalu org tu dah terlalu anti Melayu sanggup diorg buat mcm gini.. nk tau ikut step2 dibawah....

1) pergi ker Google Translate pilih bahasa English dan Malay

2) taip ayat boob

3) kemudian taip ayat boobs, cuma korg tambah s jer dihujung ayat tu..

 so apa korg dapt? mcm tak percaya yer...

sumber: BlogAbi
 lain ayat : Beatles

Khamis, 25 Ogos 2011

isu lelaki : nk kencing tandas mana?

 
entry kali ni mencerita kan fakta bukan auta.. nk tnya korg lah (lelaki) perempuan nk jawab pun tak kisah. sering kali tak korg memilh tempat tuk membuang air kecil? jangan nk tipulah... kita kira bersyukur di Malaysia krn mempunyai tmpt membuang air yg agak private. tak mcm dkt luar tu.. toleh jer dah boleh nampak... hu3

pelbagai jenis tandas tuk melepskn hajat, tp korng akan memilih tandas mana tuk buang hajat kecil tu, duduk? cangkung? diri? tau celah2 semak? bersih? kotor? betul tak?




mesti korg pelik naper tiba2 kutooo citer bab ni yerk, ini kerana tandas ditmpt keje ditutup buat sementara waktu sebab ader keje2 renovation, mby kena tgu 1thn lebih tuk digunakan... kena pergi tandas bangunan lagi satu.. jauh tuuuu...  nk kena tggu 1thn bru siap tandas tu... jwbnya terkucil ditengah jaln nampaknya...

tolong ader cara lain tak? hu3

pic: google

Rabu, 24 Ogos 2011

Mamee Monster


Siapa lah yg tak kenal dgn snek / jajan panggilan org Johor Mamee Monster skrg ni tgh sebok2 buat kempen. Jajan ni memang kutooo paling suka sekali time kecik2 dulu. tp kauntiti dulu tak sebanyak sekarang dan murah tp rasanyz still sama, yelah kos nak buat kan tak semurah dulu, kutooo paham semua tuuuu.. tp aper pun balik ni nak g beli lah satu.. hu3

tuk santapan korg ni kutooo bagi korg tonton video ni






LIKE DI FACEBOOK>> MAMEE MONSTER <<

Ambil Telefon Anda Dan Cuba Lakukan..

CUKUP RINGKAS DAN TERBAIK

1.Ambil telefon bimbit korang.
2.Pergi ke "write massage".
3.On kan kamus (dictionary)
4.Taip nombor : 415683125524
Cuba lihat hasilnya dan mari dekatkn diri padanya.. lbh2 lgi d fasa terakhir ramadhan ini..
...Selamat mencuba..:-)

ada sesuatu yang menarik akan muncul...sebar2kan...:)

klu tak boleh try telepon model lain...

credit: CERITA HARIAN

Isnin, 22 Ogos 2011

Peh Tak Ku Sangka Cik epal pya Feedjit Live...


salam siapa yg tak kenal cik epel yerk atau pernah terjumpa blog ni mmg diketogorikan sebahgai .... no komen. tp apa yg menuja kan kutooo cik epel ni follower dia lebih 20k.. peh kalah si bloger tu...kutooo disini nak mengucapkan tahnia kepada cik epal kerana samapai ketahap ni..

Sabtu, 20 Ogos 2011

Hari Raya Pertama Wayang @ Menziarahi saudara?


Salam Ramadhan.. pagi2 kutooo bangun dari tido terus tengok TV9, ader artis jemputan nya ialah Zizan. so kutooo layan jerlh nk tgk aper topik ari ni... ohh Zizan nak promote citer "Hantu Bonceng" huhu macm best jer... ingat kan citer tu dah kuar Wayang "kutooo tak pernah ambil port ttg citer2 dkt wayang ni, bli CD lagi jimat... tp masaalah nya aper yer? ok masaalah nya ialah citer ni kuar pada awal Syawal. "hari Raya pertama" emm... dipikir2 kan bukan citer ni jer yg dikuarkan pada Hari Raya Pertama, sebelum2 nni pun banyak. Tiap2 kali rayer jer mest ader citer baru...



Masaalah nya kutooo belum citer lagi kan. Kenapa lah sering di keluarkan Movie pada hari tersebut, kan hari tersebut di Harus kan pergi menziarahi sanak saudara, klu tak ader sanak saudara g ah umah mmbr, klu tak der gak g lah umah2 kebajikan lawat diorg, happy kan hati yg kurang bernasib baik.
tu lah dkt Malaysia ni dh tiru2 negara barat, tiap2 kali perayaan mesti nak kuar Movie. aper motif nya "keuntungn lah BRO..."
                

so lama2 semangat nk  menziarahi tu akan hilang, org berpusu2 ker Pangung Wayang nk tgk citer. cuba klu citer tu best atau meletup mesti pemint2 tak melepas kn. tak meriah lah Raya.

Sebelum tu lawat lah blog kutooo lagi satu kesian dia CERITA HARIAN

p/s: tolong lah jangan terlalu memikirkan keuntung pikirlah masa depan generasi kita.. 

gambar2 sumber dari google

Khamis, 18 Ogos 2011

Kumbang Berwarna Hijau?

td jln nk g bilik air kat tmpt kj.. dlm pejlnn kesana terjumpa pulak dgn kumbang.. apa yg menghairankn kutooo kumbang ni pelik sikit... warna dia hijau n kaki dia warna gangsa berkilawan.. emmm tp nk tanya lah ader sesiapa yg pernah nampak kumbang berwana hijau tak?

Klick gambar tuk lebih BESAR

Jumaat, 12 Ogos 2011

STARBUCKS DISAHKAN HARAM - JAKIM

 
Berikut di bawah penjelasannya,

Please note that all chocolate, vanilla and coffee drinks at Coffee Bean and Starbuck contains E471 (Emulsifier 471), mono di-glycefideswhich is from animal origin (pork). Raspberry Frap uses cherries that has been dip n alcohol &amp; the tiramisu contains RUM. Please pass this message toour muslim friends.

Call JAKIM 03 - 8886 4000 for more information...

Khamis, 11 Ogos 2011

yahoooo BE masukkk dibulan Puasa...


dpt BE di blog ini http://ericoanaci86.blogspot.com

yahooo kutooo dpt BE wat pertaman kalinya.. dpt 3 lagi... Alhamdullillah.. mmg bulan Ogos ni bulan bertuah kutooolah.. TQ2... CITER BULAN OGOS.. bc tuk tau kenapa..

Pendapat kutooo ttg pergabungn MAS dan AirAsia.. TOLONG!!!!


Emm... apa yer kalau terjadi selepas ni jikalau MAS dan Airasia bergabung.. takut lah.. confirm lps ni tak der tiket2 murah..tak dpt lah kutooo g Sabah lg dgn harga yg murah...

Antara Sebab nya dan kesan kepada penumpang... Tiada lagi persaingan Harga!!!! Conth mcm XTRO.. sesuka hati jer nak naik kan harga sebb tiada persaingan.... ni menjejas kan kutooo nak g Sabah slps Hari Raya.. mana tau harga melambung tinggi... yeer kutooo paham mmg ader kebaikn jika syrikt Swasta n Gov bergabung tp itu semua kebaikan MAS dan AirAsia.. kita sebagai penumpag dpt keburuk lahh... arap2 tak begitu..

ini hanya lah pendapt saje..