Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Selasa, 31 Januari 2012

Rawatan Darussifa' yang memberi pengalaman pertama

Selama ni kutooo tak pernah lah pergi pusat2 rawatan islam ni. suatu hari ayah kutooo mengajak ke Pulai Perdana, Kangkar Pulai untuk jumpa dengan Ustaz dekat sana. Ayah kutooo pergi sana untuk mintak air yang di baca dengan ayat-ayat suci Al-quran je..

Kutooo pergi lah petang hari khamis. berpusing2 cari rumah nya, kata ayah kutooo dia pernah pergi sini sebelum ni tp dah lupa jalannya mana satu.. so malas ni cari2 ayah kutooo tanya lah lah orang2 dekat situ.. dan akhir nya jumpa...

tapi tengok umah dia tertutup, try beri salam tak ada orng keluar, lpas tu terperasan ada note dkt dinging dia Rawatan Darussifa', ohhh ni mcm rawatan islam jer.. first time lah g tempat2 macam gini.. tp ari ni tutup hanya dibuka pada Selasa dan Jumaat pada pukul 9.15malam, siap kena ambil giriran lagi. No giliran akan dibuka pada hari itu selepas jam 3.00ptg..

tibalah hari jumaat malam selepas Isyak kutooo g. tapi lupa nak ambil no giliran sebb fikir tak ramai org.. peh sekali datang sampai pintu pagar. menyesal tak ambil no awal2 dapat no 19. tanya2 org dkt situ n bebual ada yang datang dari Gelang Patah, Senai, Skudai dan Nusa Jaya, rata2 dekat situ dah pernah dtg banyak kali.

tunggu dari no. 1 pesakit nya budak lelaki muda dlm umur 16-17thn badan nya dimasuki makhluk halus.. semasa di rawat tu suara nya memekik seakan suara nenek tua "Sakittt... huuuu.. sakittt... taknk keluar... aku suka dia...." peh menyeramkan betul susana ketika itu... tunggu punya tunggu giliran no. 1 hampir pukul 11 baru selesai... peh no kutooo yg ker no. 19.. pukul berapa lah baru siap... 

Tiba2 ada pakcik bagi no kat kutooo kerana no ni tak ada org yg dtg.. dpat lah no 11, so tunggu punya tunggu sambil tengok org yang dtg makin ramai.. selesai satu persatu tibalah giliran kutooo pada pukul 1pagi lebih.. peh ngantok..... just nk mintak air jer... jenoh tunggu.. tp tak apa yang penting macam2 ragam kutooo tengok pesakit2 yang datang... 

so sesiapa yang ada masaalah yang memerlukan rawatan islam seperti anak selalu menangis malam2, Saka, sakit2 sila datang ke Pulai Perdana berdekatan dengan sekolah rendah rumah no 32, nama jalan tak taulah.. cari lah sendiri yer... jangan fikir soalan bayan.. bayaran sesuka hati.. tapi memadai lah yer...

Gambar tak berapa jelas sebab ambil gambr curi2 org terlalu ramai.. malu nk ambil gambar.. hu3
sesak sampai diluar rumah org masih menunggu

4 ulasan:

Mia Liana berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooo ... tak tahu plak kat pulai perdana ada... macam menarik je rawatan ni..

cik kiwi's berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

darusyifa' banyak dah cawangan klinik dia. :)


p/s : ayah kiwi salah seorang perawat..:)

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Mia: yup memag menarik.. byrn dia pun tak kisah nak byr berapa..

cik Kiwi: ayah kiwi sakit apa?

Afzainizam berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yelahhhh nasib baik ko bagi tau rupanya kat pulai perdana ada rupanyerrr.... thanks ada member akan aku bagi tau perkara ni... thanks

۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta