Pages

Monday, 30 April 2012

Kerajaan Arab Saudi buru penyokong BERSIH 3.0 di Mekah?

Malulah kalau Kerajaan Arab Nak buru Penyokong Bersih yang dtg kesana semata-mata bergambar dan n berkempen.. bukan tujuan beribadat... Buru lah kasik penjara dekat jail sana... biar mereka insaf... Kerajaan Arab Saudi telah mengumumkan pelancaran gerakan memburu secara besar-besaran para peserta BERSIH 3.0 yang dnegan bangganya membuat tunjuk perasaan dan bergambar dengan banner BERSIH 3.0.

Kerajaan Arab Saudi tidak membenaan sebarang fahaman politik 'dibawa masuk' ke Makkah dan Madinah, dua dari tiga kota sci umat Islam. Iran pernah bermusuh dengan Arab Saudi apabila kerajaan itu tidak membenarkan perarakan membawa sepanduk dan demonstrasi politik diadakan.

Pada tahun 1979, pertempurzn berlaku di Masjidil Haram apabila sekumpulan warga Iran yang sedang melakukan ibadah ziarah melakukan tunjuk peasaan sekaligus mengorban puluhan nyawa.

Sekarang para peserta yang sangat berani itu, sudah boleh BERSENANG-LENANG di penjara Arab Saudi.... Nak pi cari keredhaan tapi yang dapat adalah bala....


Maksudnya... Ibadah ziarah yang dibuat itu, memang ada yang tak kenalah!


OLEH ITU, BLOG INI DENGAN BANGGANYA MEMBANTU MEMUDAHKAN KERJA PEMBURUAN KERAJAAN ARAB SAUDI DENGAN PENYIARAN TIGA KEPING GAMBAR JEMAAH IBADAH UMRAH KANTOI ITU? GAMBAR-GAMBAR DIPEROLEHI DARI BLOG PENYOKONG BERSIH SENDIRI!!!


No comments: