Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Khamis, 26 April 2012

PTPTN nak dihapuskan, Pinjaman Peribadi aku pun hapus kan jugaklah JOM MOGOK

Sekarang ni timbul isu-isu yang agak pelik dalam hidup aku ni. Hapuskan PTPTN. Kenapa ekk nak hapuskan pinjaman ni.. pelik rasanya. Apa kesengsaraan peminjam/bakal peminjan ni? Kalau tak ada pinjaman tu macam mana kita nak belajar? siapa nk tanggong kos-kos semua ni? betol juga.. 

Kalaulah semua nk free apa akan jadi.. hidup mereka semua ni tak akan ada masaalah kan?.. mintak jer dapat..benda free kadang-kadang benda free ni kita tak berapa hargai sangat. kalau lah benda tu kita beli orang lain sentoh leh kecoh satu dunia.

Cuba fikir lah wahai-wahai peminjam ni....kalau kita nak berjaya mesti lah buat sesuatu.



cth: 

Pinjaman Kereta -- Kalau tak ada keter kita nk pg keja naik apa. jalan kaki.. ada sanggup.... 

Pinjaman Perumahan -- tak kan kita nak duduk umah orang jer duk menyewa, mesti lah nk duduk umah sendiri, so mesti kena buat pinjaman baru leh dapat umah..

Pinjaman pribadi -- adakalanya pinjaman peribadi ni untuk hal-hal peribadi tak kan nk bagi contah juga... ni dah jaga hal tepi kain orang.. haaahaaa

ok ni yang paling pnting..

Pinjaman PTPTN -- nak belajar n nak berjaya dalam pelajaran mestilah kita mesti buat sesuatu kalau ko anak orang kaya bayar lah cash tak payah nk mogok-mogok juga. ni yang tak berapa mampu.. pinjam jelah... kalau tak nak pinjam tak payah nak belajar bodohhh. (kalu cakap bodoh marah pulak tp kalu korang cakap kerajaan bodoh korang lagi sukakan). keje lah kilang atau keje kebun.. anda sanguppp..

Kalau macam tu aku pun nak mogok lah sOh kerajaan ni hapuskan Pinjaman Perumahan, Pribadi dan Pinjaman Kereta aku lah.. jom kita ramai-ramai mogok..

alah budak-budak ex/student leh mintak kerajaan hapuskan PTPTN kita ni tak kan tak boleh... 

tp aku tak sebodoh itu......

10 ulasan:

cweet pinky berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terlalu hanyut dgn hasutan cmpai ta bole na berfikir rasional , bile kiterr bersuara , mule la katerr kiterr pro kerajaan , masalah nyerr bkn pro kerajaan tp mnympaikan ape y logik ~

Aien Alien berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dorang PANDAI la..pandai demo sana sini. :D


cuma kurang PANDAI fikir kesan sampingan akibat tindakan PANDAI tu je kot.

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betOL2 fikir lah dulu kesan2 nya.. ni semua nak free.. pee barang

MuaR berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bende fakta ,kalau dibubar ptptn kos lagi tggi ..patutnya ptptn diperbaiki bkn dibubar ..haiyaa

MuaR berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

fikirkanlah baik2 sblum bagi cdgn ~

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sokong 100% Muar

Akulah.com berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau ptptn tak ada, camana nak buat pinjaman? ke nak makan suap je.. tunggu orang belanja untuk belajar?

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

memang betul tu bro

tokugawa berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

buka mata wahai kerajaan ku.. rakyat kita dah hampir tak mampu nak beli rumah.. tolonglah tubuhkan akta perumahan yang sesuai dengan kelayakan kami.. dan bukannya layan kumpulan REDHA yang semata-mata tahu nak untung je tuh