Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Jumaat, 8 Jun 2012

Perbezaan Kandungan Petrol Yang Di Beli Pada Kadar Harga Yang Sama

Perbezaan kandungan petrol yg di beli pada kadar harga yang sama berdasarkn jenama/syarikat yg terdapat di pasaran...

Sumber kereta.info
perbezaan di atas tu sekali nampak macam  kuantitinya tak sama dan color nya pun tak sama? emm tu semua tak penting sebb color tu mmg dah confirm lah minyak dari malaysia kurang berkualiti.. tp yang kutooo ambil port ialah kandungan nya atau kauntiti? kenapa ada banyak dan ada yg sikit???

Pelik yerk beli harga yang sama tapi kualiti dan kuantiti tak sama? teringt pulak cerita dari member kutooo mengenai, kenapa kuantiti minyak tak sama dengan mana2 kedai menjual petrol ni?

Kisah benar. kawan kutooo cakap setiap pengusaha petrol mereka telah setkan di setiap mesin pam masing-masing supaya Pam no. 1 dikurangkan untuk keuntungan Orang B. Pam No. 2 dikurangkan untuk komisen orang B dan seterus nya.. dan hanya satu pam sahaja mereka akan setting kan mengikut kadar / kuantiti yang sama dengan pasaran?

emm mcm boleh percaya sebab kadang2 kutooo suka isi minyak dekat jenama tu,  tetapi kadang-kadang minyaknya banyak kadang-kadang minyaknya sikit..

lepas ni konfirm kutooo nak mengendap ownernya selalu isi minyak dekat mana? kantoi lah ko lps ni...

11 ulasan:

ASyraff Ryu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

PETRONAS takda ka?

ASyraff Ryu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Petronas takda ka...

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

petrns yn no. 2 lah Pet.

ASyraff Ryu berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owh ok..tak perasan,,,thanx

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni propaganda semata-mata...baru2 ni kan hangat tentang isu esso mobil yg dibeli syarikat luar iaitu San Miguel Corp...Rakyat jadi marah...dah tu pulak petrol pump esso mobil terputus bekalan beberapa hari...So, diaorg jadikan benda ni untuk naikkan balik name esso mobil dan jatuhkan Petronas...Fitnah semata-mata... Kalo percaya memang bebal...

kutoOobambOo / ericoanaci berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni bukan propa lah ni betol2

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bergantung pada bahan pemangkin petrol tersebut kot..

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bergantung pada bahan pemangkin petrol tersebut kot..

tokugawa berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

banyak faktor yang menentukan minyak petrol sesebuah syarikat tu jimat atau tidak.. cara pemanduan. jenis kenderaan, pemangkin yang digunakan syarikat pengeluar.. jenis atau tempat penapisan minyak mentah... etc

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ada bukti ke bro? atau you sendiri yg buat servey ni? Kalo just copy paste dari blog lain x leh nak percaya sgt...

Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://kereta.info/differences-of-ron-95-petrol-properties-from-bhp-petronas-shell-caltex-esso-mobil/