Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Khamis, 27 September 2012

"JARI IBU" TERSAYANG

CERITA INI BENAR-BENAR BERLAKU,,, 

sebelum tu kita tgklah yerk pelakon-pelokn untuk lakonan kisah benar ini.. ialah:





kalau di lihat watak kutooo tu komen lah sikit ensem tak? he3 rambut berapi lagi tu org kata rambut raya... 

ha3 dah melalut PULAK back to the stories..


sinopsi 
kutooo (watak utama(hero)) ada seorang adik bernama kuman dan seorang ibu yang sangat penyanyng... tp kutooo yang sebenar ada ramai adik beradik just nak tunjuk org2 yang telibat dlm lakonn ni,  yang lain tu next time lah yer.. he3

kuman baru sahaja menamatkan SPM dan mencari-cari pekerjaan sementara tungu result keluar..

ibu kutooo pulak seorg penyanyng tapi disebba kan perkara ni berlaku ibu kutooo jadi disebalik tu.. he3

 --------------------------------------------------------------------------------------------

pada suatu hari....

kuman: ibu... boring lah duduk dkt umah ni...  dah abis SPM ni kuman nak cari kerja.. apa-apa pun boleh.. boleh tak ibu...

Ibu: emmm boleh ke ko kerja bangun pagi pun ibu kejutkan... ni nak kerja... kena bangun sendiri lah....

Kuman: abis tu duduk umah bukan buat apa... esk nak cari kerja dgn mmbr...

Ibu: ok, ok, ko kerja betol2 cari duit.. nanti gaji jgn lupa ibu.. he3

Kuman: yahooooo.....

(kuman terus menelepon mmbrnya dan berhasrat nk cari kerja esok)




keesokkn nya...

Kuman: Ibu-ibu......... kuman dapat kerja tp....

Ibu: yerk ker? tapi apa...?

Kuman: tp tmpt keja tu suruh buat account bank dengan apply KWSP tuk gaji ni....

Ibu: klu tu knp tak peprgi terus bank dan KWSP

Kuman: esok lah.. penat lah ari ni tak ada masa....malas..

Ibu: esk pegi awl2 sikit.. bank tu tak kisah ni KWSP ni kena gi sana dulu org ramai...

Kuman: ok...







(berlalurat keesokan hari nya)

kuman: mak kuman dah balik.. tapi...

Ibu: cepat nya haaa pa pulak yang tapi...

Kuman: buat akaun bank dah ok tapi KWSP tak boleh buat sebab ibu kena isi borang,, dkt borang KWSP ni....

Ibu: lah nak kena isi apanya lagi...

Kuman: borangnya dah ok tp dia nk ibu cop jari dekat sini.. dengan sain sekali..

Ibu: aduh leceh betol lah.. mana2... kan senang ibu ikut sekali tadi , dah tak payah nak pergi lagi esok.. makan masa...


TIBA-TIBA KUTOOO BALIK UMAH DI PETANG ARI NYA.. IBU KUTOOO PUN MENGADU DEKAT KUTOOO TTG HAL KUMAN TU..

CERITA PUNYA CERITA KUTOOO BELIK-BELIK BORG KWSP TU... 

NAK TAU APA YANG KUTOOO PERASAN...




kutooo: hahahahahahahahahaha....... apa lah sengal sangat kuman ni,  dia mintak CAP IBU JARI engkau BUKAN CAP JARI IBUlah..... hahahahahaha... sengal2.. lain kali baca betol2 kan esok nak kena pergi lagi g buat... hu3