Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Isnin, 31 Disember 2012

Panduan Ke Langkawi & Harga-harga Coklat Di Langkawi

HARGA 2016 DISINI <CLICK>

KERETA SEWA LANGKAWI <CLICK>

Enrty Percutian ke Legoland dan Gambar-gambar klick sini



Alhamdullillah setelah selesai bejalan-jalan di Langkawi kutooo baru nak post senarai-senarai harga barangan yang kutooo beli disana.






untuk perjalanan ferry dari kuala perlis ke Langkawi pergi RM18.00 untuk dewasa kanak-kanak RM13.00 (kutooo pergi semasa cuti sekolah)

dan balik di kenakan bayaran yang sama -  untuk perjalan dari kuala kedah perjalan pergi dan balik agak lema berbanding dari kuala perlis. dan tiket  tak pasti brp t, better lalu jer dekat Jeti Kuala Perlis.. jimat masa perjalanan di dalam ferry.






Sampai jer di sana cepat2 sewa kereta. disana mmg ada pengankutan awam tapi kalau nk untung sewa lagi bagus sebab nanti nak membeli belah senang nak angkut.. tak mahal pun kutooo dapat sewa wira RM80.00 sehari.. tuang minyak rm30.00 dah cukup dah Langkawi tak besar mana pun.. lebih kurang macam singapore.





Panduan ke Cabel Car Gunung Mat Chingcang

Sila pastikan ini adalah destinasi pertama sebelum anda ke tempat2 lain..

kutooo suggestkn jikalau anda ke cabel car pada cuti2 sekolah pls..... datang awal sikit, macam kutooo sampai sana dalam pukul 9.00 pagi dan tiket dapat pada jam 12.30tgh ari.. hu3. tu belum yang datang pukul 10, 11, 12... bla.. bla.. confirm dapat ptg..

ni kira awal datang tapi dapat masuk lambat jugak.. 

Harga untuk Malaysian kena tunjuk i/c
Dewasa RM15.00
Kanak2 RM10.00




 suasana yang begitu sejuk dan nyaman di puncak gunung mat chingcang...


DISINI

 
Lawatan ke MARDI Langkawi..





kepada yang gemar buah-buahan tempatan anda di alu-alukan untuk kesini ada lebih 20 jenis buah-buahan tp.... anda bernasib baik sekiranya datang pada musim buah, jangan dtg time tak musim buah.. berbulu jer nanti tengok pokok buah tak ade..

Bulan yang di syorkan datang adalah pada musim buah antara Jun - August
Tiket masuk rm30.00




dah masuk nti anda akan disajikan dengan buah-buahan...



Underwater Word Langkawi

harga tiket i/c (kena tunjuk tuk dapat murah)
Dewasa RM28.00
Kanak2 RM18.00
tapi kalau anda kerja Gov tunjuk kad ID dapat RM22.00 + *2 dewasa + *1 kanak-kanak
*anda akan dapat diskaun untuk pembelian







 


Harga Pinggan manhkuk di Idaman Suri 


Bagi mereka yang hendak shoping pinggan mangkuk di syorkan ke Idaman suri kerana harga murah sikit.. tp ada barang-barang disini mahal di tempat-tempat lain murah.. cumah banyak pilihan...












Harga-harga Coklat Di langkawi Wisma Haji Ismail Group cawangan



Coklat Daim harga daim satu RM13.50 
Tiga rm42.50











4 ulasan:

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

last year pergi.. tp cabel car tutup

kutoOobambOo berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@THE LEKAT LEKIT STORYmasa pegi pun still tutup lagi.. rugi2 tak dpt jln2 atas jambatangantung tu..

Amsyahril Syahril berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Tanpa Nama berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erk.... napa beli coklat made in shah alam di langkawi...? sah2 harganya sama dengan kedai runcit pak salleh kat kl ni... x perasan kot ye...