Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Jumaat, 30 Mac 2012

film best ESKUL - Kisah nyata kenakalan remaja

NAK SHARED CITER YG TERBAIK.. TP KUTOOO BARU JER TGK SEPAROH.. TERBAIK AND BEST
DISINI

Churp-Churp lebih UNTUNG untuk dapat DUIT

Alhamdullilah selama ini kutooo nak ajar korang bagai mana tambah pendapatan lumayan cepat dengan Churp-churp

Pendapatan hampir setiap hari

First sekali korang mesti tau apa itu Churp-churp, dan selepas itu korang mesti REGISTER dulu.

Khamis, 29 Mac 2012

Sony Xperia S

Sony Xperia S HERE
Tak lama lagi nk beli tepon inilah...

Rabu, 28 Mac 2012

IKLAN JAWATAN KOSONG KERAJAAN - LEMBAGA PERTUBUHAN PELADANG

 

PORTAL RASMI LEMBAGA PERTUBUHAN PELADANG 

IKLAN JAWATAN KOSONG TARIKH TUTUP 9 APRIL 2012

SILA LIHAT:

lAMPIRAN A (DISINI)

IKLAN JAWATAN KOSONG (DISINI)

BORANG PERMOHONAN PEKERJAAN LPP sahaja (DISINI)


CARA MEMOHON:
 

(i)  BAGI CALON-CALON LUAR LPP
 

(a) Permohonan dari calon-calon luar LPP (termasuk yang sedang berkhidmat dengan
kerajaan) hendaklah dibuat melalui laman web Jobs Malaysia (Kementerian Sumber
Manusia) di http://www.jobsMalaysia.gov.my
 

(b) Semua permohonan tidak perlu dicetak/dipos ke Lembaga Pertubuhan Peladang.
 

(c) Setiap pemohon hanya boleh memohon satu (1) jawatan sahaja.
 

(ii) BAGI ANGGOTA LANTIKAN LPP

 Permohonan dari kalangan  “staff”  LPP hendaklah menggunakan  ‘Borang Permohonan
Pekerjaan’ yang boleh didapati di laman web LPP (http://www.lpp.gov.my) dan disertakan
salinan sijil-sijil akademik/transkrip, kad pengenalan (yang disahkan), penama untuk rujukan
serta sekeping gambar berukuran passport dan menulis nama jawatan yang dipohon di
sebelah atas penjuru kiri sampul surat. Pemohon tidak perlu mendaftar di laman web
JobsMalaysia.

 

Permohonan dihantar terus kepada:
KETUA PENGARAH,
LEMBAGA PERTUBUHAN PELADANG,
MENARA LPP,
NO.20, JALAN SULTAN SALAHUDDIN,
50480 KUALA LUMPUR
(u/p:  Bahagian Khidmat Pengurusan)
TARIKH IKLAN    : 26 MAC 2012 (ISNIN)
TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 09 APRIL 2012 (ISNIN)





Kristal dari Air Liur Berbahan Kaca


Asal-usul kristal yang konon terbentuk dari air liur Rafael (1), bayi asal Kabupaten Malang, Jawa Timur, masih misteri hingga kini. Hasil uji medik menunjukkan kristal tersebut tidak mengandung zat yang berasal dari dalam tubuh manusia.

IbuBapa Rafael, Leni Marlinda, masih meyakini penuh bahwa kristal tersebut berasal dari air liur anaknya. Makanya, ia masih belum puas dengan hasil uji medik yang dilakukan terhadap kristal yang dikumpulkannya.

"Semua orang yang datang melihat sudah menyaksikan sendiri proses keluarnya. Bahkan para wartawan juga menyaksikan sendiri," kata Leni, saat dihubungi via telepon, Minggu (25/3/2012).

Leni menyangkal hasil uji medik yang dilakukan team medik dari Rumah Sakit Saiful Anwar (RSSA) Malang tersebut, yakni dr Haryudi Aji Cahyono, yang menyatakan bahwa kristal-kristal tersebut berasal dari luar tubuh. Hasil pengujian menunjukkan bahwa kristal tersebut dari bahan kaca.

"Saat ini, sudah ada 111 biji kristal," aku Leni. "Saya masih meyakini kristal tersebut dari air liur anak saya," katanya.

Ditanya kondisi kesehatan Rafael, Leni mengaku, dalam kondisi sehat. "Saat ini hanya terserang flu dan batuk saja. Semoga tetap sehat," harapnya.

Sumber Kompas..com


IKLAN CHURP





Jumaat, 16 Mac 2012


 
Apa Kesalahan Orang ni??? nampak macam tak ada kesalahan jer??


Rabu, 14 Mac 2012

CASH OUT CHURP-CHURP RM100

 Satu lagi cash-out kutooo nak buat, lihat lah cara-cara bagaiman duit churp diperoses:



 
  Dah tinggal RM0.00 balik semula.. hu3

Selasa, 13 Mac 2012

Sila Pilih Mana Satu Rasuah



Memandangkan 16/3/2012 - Jumaat - ni kutooo nak ambil duit BR1M (Bantuan Rakyat Satu Malaysia) tak sabar menunggu terus menanti tiba-tiba kutooo teringat ulasan dari Forum Bual Bicara di TV1 yang dinyatakan oleh pembangkang, 

Duit BR1M ni adalah rasuah dari kerajaan??? sedap mulut dia jer kata begitu emm pelik gak knp pembangkang kata begitu??? 

Tiba-tiba wakil dari kerajaan terus menyapa." OK kalau pembangkang kata begitu ini ulasan dari saya, kerajaan beri BR1M mereka kata rasuah tp mereka mereka kata kalau undi pas masuk Syurga ini pun salah satu rahsua.. betul tak??? terdiam pembangkang dah dapat tepukan gemuruh dari penonton.. hahaha point yang bagus tu...

kalau tak paham cuba lihat gambar ni tuk lebih paham..

Pembangkang kata duit BR1M ni satu rasuah???

Tapi Kalau difikir kan Slogan "Undi Pas Masuk Syurga" adalah Rasuh jugak!!