Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Rabu, 31 Oktober 2012

ISU Hangat: Tanda Pelik Pada Kad Pengenalan




nak tanya kenapa dekat no i/c tu ada tanda star *?

Rabu, 24 Oktober 2012

Akta Iklan Palsu Dan Mengelirukan

Baru-baru ini Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) menerusi penubuhan Jawatankuasa Pengiklanan menubuhkan satu akta bermula 1 Januari depan, semua iklan palsu atau mengelirukan akan dikenakan tindakan mengikut Akta Perlindungan Pengguna 1999 yang memperuntukkan denda antara RM50,000 hingga RM1 juta dan penjara antara tiga hingga lima tahun.


 
So jelas kan.. tapi korang perasan tak dekat iklan di Malaysia mahupun didunia ini kebanyakkan akan memaparkan iklan yang mengelirukan kepada kita semua sebagai contoh ysng dikatakan oleh Menteri tersebut sekiranya didalam iklan makanan menunjukan burger itu nampak menyelerakan bersaiz besar tetapi apabila kita beli jauh dari panggang dan api.. saz burger kecil dan tidak menyelerakan? betol tak?


rasa nya semua dah pernah makan kot makanan dkt atas ni? betol tak? ermmmm 





Iklan ni lagi kutooo meluat "iklan rambut" ermmm paham2 sendiri lah malas lah nk jelas kan... opsss lupa nk komen cantik rambut singa tu yerk... ohhh tergoda aku dgn iklan tu nk beli satu lah... he3



tapi ada satu iklan yang boleh kutooo percayai... tp harap korg jangan terpedaye dgn iklan ni HARAM... 





 

Jumaat, 12 Oktober 2012

Korek Hidung


Setiap manusia tak lepas dari melakukan korek mengorek ni. tapi ari ni kutooo nak tekankan kepada si pegorek hidung yang gemar mengorek hidung di khalayak ramai.


emmm agak keterlaluan tp perkara ini sangat-sangat best... hu3

kutooo tau lah ni satu kewajipan seseorang tuk membersihkan diri dari kotoran. tapi ada batas nya... he3

kepada pengorek hidung tegar janganlah kamu korek hidung dengan cara ini.....







jgn campak di merata-rata tempat..... kalau jatuh dkt lantai tak apalah. ni kena org beb!!.. takkAn nk tgor " sorry taik idung aku terkena dekat ko lah"confirm kena penampar free....





ni lagi satu kes... hati2 lah nak membuang tu. jgn sampai masuk kedalam makann org... dah dia ingat tukang masak tu letak garam lebih pulak..


ni paling best kesat taik hidung dekat didinding-dindng atau di tempat-tempat duduk awam... punca nya kerana taik hidung tu terlalu melekit dan berair.. nak buat bola pun tak jadi, so kesat jer lah mana-mana tempat.. he3




sedar lah sikit siperlaku sekalian, pengotor siotttt tabiat korang ni.... kalau boleh janganlah taik idung korang menggangu orang disekeliling, DIORG PUN NAK HIDUP DGN AMAN... 


emmm kutooo syorkan korang makan jer taik idung korang daripada kasik makan dkt org he3.. kalau ada yang geli tu kutooo syor kan buang dalam tong sampah.. keh keh keh..



sedap tak belacan goreng korang?
-TAMAT-