Pages

REZEKI

Click for more

Monday, June 3, 2013

CARA UNLOCK SIM ME LOCK PADA HANDPHONE DiGi ALCATEL ONE TOUCH GLORY 2S






How to unlock sim me lock (KLIK DISINI)
 

Sebelum call Digi Helpline, pasti kan anda 
1. Habis kan credit dulu.
2. tulis IMEI number. dengan mendail *#06#
 How to unlock sim me lock

1. Call Digi Helpline, 016 221 1800.
2. Tekan 2 (untuk pilihan bahasa Melayu)
3. Tekan 4 (Berkenaan dengan Produk Digi)
4. Tekan 4 (Untuk bercakap dengan Perunding Perkhidmatan Digi)
5. Tunggu sebentar, perunding perkhidmatan Digi akan melayani anda.


 Anda akan diberi beberap soalan untuk confirmation
1. Nama penuh dan nombor IC untuk pengesahan.  
2. IMEI number telefon korang. 


Selepas semua butir yang diminta (nama penuh, nombor IC, nombor telefon dan nombor IMEI) disahkan, korang akan diberi satu nombor unik, Sim Me lock code. Simpan Sim Me lock code tu sebab akan digunakan untuk unlock sim me lock. 

PERHATIAN SILA SIMPAN NO YANG DIGI KASIK KERANA NO ITU STILL TAK AKAN DIGUNAKAN SEKIRANYA KITA KELUARKAN SIM DARI PHONE.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA LAWATI BLOG INI
(KLIK DISINI)

24 comments:

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..bro klau kita cll digi dye mau bagi ker Sim Me lock code tu..,

kutoOobambOo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymousyup... mesti kasik punya.. tp mcm2 lah dia tanya..

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ohh..tkod dye tak bgi aje..,

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Dh try ke??

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bro, camne nak unlock kalau time mule2 kite on fon dye x tunjuk unlock sim

Fikratul said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TQ bro... dah dapat... =)

Mohamad Faris zulhilmi Mohd Jusoh said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bro, skrang dia cakap bhasa inggeris lah tak de pilihan bahasa..bahasa inggeris saye lemah ckit takut dia tanye macam habih saye..tak de care lain ke selain cara ni..contohnye macam gune internet ke>??

Ikhmal Jbw said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Thanks broo .

Ikhmal Jbw said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Thanks broo . Phone aku dia tanya imei code jeh .

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ape soklan y digi tnye ek? :p

kutoOobambOo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Anonymoussoalan dia tak susah sgt ada tulis dkt entry atas

sheena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi. can I ask how to get the phone setting for internet for this model? dah call digi hotline. but they dont have the code model. what is the phone model code in case kita nak key in for phone setting?

sheena said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi. can I ask how to get the phone setting for internet for this model? dah call digi hotline. but they dont have the code model. what is the phone model code in case kita nak key in for phone setting?

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha..pas ak bce sume commmnt, digi ni wt intrview jgk eak

azuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq admin blog, berjaya jgak unlock lps call digi

azuan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tq admin, berjaya jugak unlock alcatel nie lps call digi

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

http://cerciterpanas.blogspot.com/2013/07/unlock-permanently-alcatel-one-touch.html#axzz2eHxcT16u


untuk unlock permanently SIM ME lock. lepas ni kalau tukar2 sim kad tak perlu dah no SIM ME tu.

Sweet Layers Cakery said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi admin...saya dh kol byk kali digihelpline nie tpi xdpt2 plak...ade option lain x?

Sweet Layers Cakery said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kol digi xdpt2...puas dok dgr xde pon khidmat pelanggan dye org. ade option lain x?

Sweet Layers Cakery said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi admin...saya dh kol byk kali digihelpline nie tpi xdpt2 plak...ade option lain x?

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nombor tu dh di tamat kan perhimatan nye . jadi skrg bley ke nk unlock sim me lock tu ? lagi pun sim tu atas name kawan sye , no ic dye , dye yg bli kan phone tu , skrg nie bley ke nk unloc ? cube citer skit ??????????

harith irfan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Fon ni fon jumpa.....boleh ke call digi...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Bro sy dh dpt unlock code tp nk buka kt hp nye cam mana cara ye

Lanz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam bro mcm mana mahu dpt kan code nya eah kalo kita guna no digi lain . . . . .selain digi asal