Pages

Monday, 3 June 2013

CARA UNLOCK SIM ME LOCK PADA HANDPHONE DiGi ALCATEL ONE TOUCH GLORY 2S






How to unlock sim me lock (KLIK DISINI)
 

Sebelum call Digi Helpline, pasti kan anda 
1. Habis kan credit dulu.
2. tulis IMEI number. dengan mendail *#06#
 How to unlock sim me lock

1. Call Digi Helpline, 016 221 1800.
2. Tekan 2 (untuk pilihan bahasa Melayu)
3. Tekan 4 (Berkenaan dengan Produk Digi)
4. Tekan 4 (Untuk bercakap dengan Perunding Perkhidmatan Digi)
5. Tunggu sebentar, perunding perkhidmatan Digi akan melayani anda.


 Anda akan diberi beberap soalan untuk confirmation
1. Nama penuh dan nombor IC untuk pengesahan.  
2. IMEI number telefon korang. 


Selepas semua butir yang diminta (nama penuh, nombor IC, nombor telefon dan nombor IMEI) disahkan, korang akan diberi satu nombor unik, Sim Me lock code. Simpan Sim Me lock code tu sebab akan digunakan untuk unlock sim me lock. 

PERHATIAN SILA SIMPAN NO YANG DIGI KASIK KERANA NO ITU STILL TAK AKAN DIGUNAKAN SEKIRANYA KITA KELUARKAN SIM DARI PHONE.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA LAWATI BLOG INI
(KLIK DISINI)

25 comments:

Anonymous said...

salam..bro klau kita cll digi dye mau bagi ker Sim Me lock code tu..,

kutoOobambOo said...

@Anonymousyup... mesti kasik punya.. tp mcm2 lah dia tanya..

Anonymous said...

ohh..tkod dye tak bgi aje..,

Anonymous said...

Dh try ke??

Anonymous said...

Bro, camne nak unlock kalau time mule2 kite on fon dye x tunjuk unlock sim

Fikratul said...

TQ bro... dah dapat... =)

Mohamad Faris zulhilmi Mohd Jusoh said...

bro, skrang dia cakap bhasa inggeris lah tak de pilihan bahasa..bahasa inggeris saye lemah ckit takut dia tanye macam habih saye..tak de care lain ke selain cara ni..contohnye macam gune internet ke>??

Ikhmal Jbw said...

Thanks broo .

Ikhmal Jbw said...

Thanks broo . Phone aku dia tanya imei code jeh .

Anonymous said...

Ape soklan y digi tnye ek? :p

kutoOobambOo said...

@Anonymoussoalan dia tak susah sgt ada tulis dkt entry atas

sheena said...

hi. can I ask how to get the phone setting for internet for this model? dah call digi hotline. but they dont have the code model. what is the phone model code in case kita nak key in for phone setting?

sheena said...

hi. can I ask how to get the phone setting for internet for this model? dah call digi hotline. but they dont have the code model. what is the phone model code in case kita nak key in for phone setting?

Anonymous said...

hahahaha..pas ak bce sume commmnt, digi ni wt intrview jgk eak

azuan said...

tq admin blog, berjaya jgak unlock lps call digi

azuan said...

tq admin, berjaya jugak unlock alcatel nie lps call digi

Anonymous said...

http://cerciterpanas.blogspot.com/2013/07/unlock-permanently-alcatel-one-touch.html#axzz2eHxcT16u


untuk unlock permanently SIM ME lock. lepas ni kalau tukar2 sim kad tak perlu dah no SIM ME tu.

Sweet Layers Cakery said...

hi admin...saya dh kol byk kali digihelpline nie tpi xdpt2 plak...ade option lain x?

Sweet Layers Cakery said...

kol digi xdpt2...puas dok dgr xde pon khidmat pelanggan dye org. ade option lain x?

Sweet Layers Cakery said...

hi admin...saya dh kol byk kali digihelpline nie tpi xdpt2 plak...ade option lain x?

Anonymous said...

nombor tu dh di tamat kan perhimatan nye . jadi skrg bley ke nk unlock sim me lock tu ? lagi pun sim tu atas name kawan sye , no ic dye , dye yg bli kan phone tu , skrg nie bley ke nk unloc ? cube citer skit ??????????

harith irfan said...

Fon ni fon jumpa.....boleh ke call digi...

Anonymous said...

Bro sy dh dpt unlock code tp nk buka kt hp nye cam mana cara ye

Lanz said...

Salam bro mcm mana mahu dpt kan code nya eah kalo kita guna no digi lain . . . . .selain digi asal

zamil idris said...

Cara Unlock Sim Me Zte
http://lemangpanas90.blogspot.com/2015/07/cara-unlock-sim-me-zte.html