Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Rabu, 18 Februari 2015

SULTAN MELAKA DIIKTIRAF MAHKAMAH ANTARABANGSA?



Seorang individu yang mendakwa dirinya Sultan Melaka berjaya mendapat pengiktirafan daripada Mahkamah Agong Antarabangsa (ICJ) mengenai tuntutannya menduduki takhta raja di negeri Hang Tuah itu.

Dalam satu kenyataannya hari ini, individu yang mahu dirinya digelar Duli Yang Maha Mulia Tuanku Raja Noor Jan Shah Ibni Almarhum Yam Raja Tuah itu memaparkan surat daripada mahkamah tersebut di laman Facebooknya.

Dalam statusnya menyebut;
- See more at: http://pahang-ku.blogspot.com/2015/02/sultan-melaka-diiktiraf-mahkamah.html#sthash.UtZo4Xk1.dpuf

Sabtu, 7 Februari 2015

Rahsia Peribadi Sang Juara Maharaja Lawak Mega 2014 ZERO



Juara maharaja lawak mega 2014 dimenangi oleh

1 zero
2 sepahtu
3 nabil
4 shiro
5 bocey


Berikut adalah kenapa zero menang pada kali ini terdapat 11 fakta.

- 11 fakta kumpulan zero yang mungkin anda tidak tahu.        
1. Mereka sudah ketiadaan bapa dan tanggungjawab ketua keluarga, dipikul 3 beradik ini


       
2. Pekerjaan mereka bertiga sebelum bergelar pelawak ialah nelayan dan buruh kasar        


3. Arwah bapa mereka cacat penglihatan namun dapat membesarkan mereka – perkara ini sekaligus membakar semangat mereka untuk mengubah nasib keluarga        

4. Syaiful berhenti belajar ketika Tingkatan Satu sahaja bagi membantu menyara kehidupan keluarga        


5. Ketiga beradik ini mahir dalam ilmu mempertahankan diri iaitu Silat Gerak Kilat sejak dari kecil – diajar oleh bapa mereka        

6. Daripada silat itu juga, mereka handal melakukan aksi akrobatik        


7. Mereka mengakui bergaduh ketika mengeluarkan idea untuk dipersembahkan di pentas MLM demi mendapatkan idea yang terbaik        


8. Syaiful, Kadir, Kunal berasal daripada suku kaum Bajau Simunul        


9. Nama kumpulan Zero itu dicerminkan melalui kehidupan mereka yang disifatkan serba kosong        


10. Syaiful yang juga terkenal dengan nama gelaran Melati akan menamatkan zaman bujang pada pertengahan Februari ini.  

    
11. Mereka mahu gunakan wang kemenangan untuk bawa orang tua menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah jadi siapakah juara di hati anda. Sedih jga dgr .  

Ahad, 1 Februari 2015

Beruang Matahari


Sumber viralmalaya
HANTU


Kisah haiwan ganjil dan ganas tapi dalam keadaan sakit di Sarawak menjadi Viral. 


ada yang cakap ni macam anjing KURAP...





dan ada pulak yang melewak (maharaja lewak) yg ni gollum "load of the ring"





yang last sekali tak boleh handel cakap ni gambar nenek ko.. ermmm mcm2 lah 




dah lah oii jgn bergaduh nenek tu lah nenek ni lah.. cool down yang sebenarnay itu adalah haiwan beruang matahari (sun bear)

sun bear??? klu sun bear tu selalu gak tengok dkt mydin pon ada. hehehe



hahah ni gambar sebenar beruang matahari tu...