Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Jumaat, 12 Julai 2013

Selama Ini Kita Minum Air Mineral Mayat




Belum dapat di sahih kan lagi tapi cerita ini telah tersebar luas di ruang media facebook . Air mineral yang kita minum selama ini adalah air yang mengandungi air mayat. dikatakan kawasan tadahan air tersebut berhampiran dengan kubur cina. agak besar jugalah.




jika dilihat nama alamat company cuba kita search lokasi dimana company itu berada "Chuan Sin Sdn Bhd"




Jelas sekali ianya benar hanya lebih kurang 500m tadahan air dari kawasan perkuburan tersebut. adakah benar selama ini kita meminum air tapisan dari air mayat?

Teringat masa dulu pesan nenek kutooo jangan makan buah di tanah perkuburan nanti otak jadi bebal! sebab akar dia serap baja dari mayat.

Tapi apabila tanya pada ustaz google. kutooo jumpa soalan berikut yang mengatakan

soalan:
Apakah status tumbuhan buah-buahan yang ditanam di tanah kawasan perkuburan..Halal ke cam ne..org tua2 kelate ckp, makan buah2 dari kubur ni leh benak(bodoh)

Jawapan:
 Mengenai makan buah dari pokok yang tumbuh di kawasan kubur dan kaitannya dengan benak (bodoh), tiada nas yang mengatakan demikian dalam mana-mana kitab, kemungkinan ia adalah helah penjaga tanah kubur supaya budak-budak nakal tidak mencuri buah-buahan di kawasan kubur tersebut. WA


So kepada korang yang tak pasti nak minum ker tak air mineral tersebut tu kutooo tak kisah. kutooo dah stop dah nak beli air tersebut. korang kalu nak terus kan tak salah, teruskan lah,, keh keh keh....

2 ulasan:

Eyna Ahmad berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Air mineral jenama yang tertera tu jer kan??? atau semua??? adoyaiii baru jer minum satu balang besar jenama tersebut...uwarrgghhhh nangis tak berlagu la camnie...

kutoOobambOo berkata... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Eyna Ahmadyup yg tertera tulh air mineral dia